Radiotablå

Radiotablån löper från tisdag till måndagen veckan därpå. Då närradion inte sänder program spelas en musikslinga. Varje morgon mellan 05.00 och 09.00 spelas dessutom en musikslinga med klassisk musik om inget annat står i programtablån.

Tisdag den 6 december

06.45 – 06.55 Dumpen och Plumpen Dumpen och Plumpen är en radioteater för barn som är producerad av Klaas Vleugels och Jenny Löfvén. Serien handlar om en ekorre och en hare och deras äventyr. Djuren har precis kommit tillbaka ifrån sin resa i Amerika. Plumpen bär på sin plumpofon och den visar sig innehålla en överraskning.

11.30 – 12.30 Jazzbiten med Claes Tillander Veckans program inleds med Just a Gigolo med Mainland Jazz Collective följt av Zoot Sims, Red Mitchell och Rune Gustafsson med In a sentimenal Mood. Eftersom vi är julmånaden blir det ett julbetonat program med t o m tre spår från Hannah Svenssons helt nya finstämda Snowflakes in December.

13.45 – 14.45 78-timmen med Ola Rosengren. I en timme spelar Ola Rosengren från sin 78-varvare och berättar om musiken på den tiden inspelningstekniken var i sin linda. Programmet produceras av Radio Sala.

17.30 – 18.30 Red Dirt Country Hour med Rolf Berglund. Jorden i östra Oklahoma och Nordligaste Texas är röd och därför kallas countrymusik därifrån för Red Dirt Country. I programmet spelas gammal och ny musik från Texas, Oklahoma och Nashville men med inslag av Countrymusik från andra stater/länder. Låtlista för programmen hittar du här. Synpunkter på programmet kan du mejla till reddirt@country4you.com. Programmet går i repris på fredagar kl 16:00.

18.45 – 18.55 Dumpen och Plumpen Dumpen och Plumpen är en radioteater för barn som är producerad av Klaas Vleugels och Jenny Löfvén. Serien handlar om en ekorre och en hare och deras äventyr. I detta avsnitt har Bosse fått kontakt med Topsy och hans vänner tycker att han behöver lite nya kläder inför sin resa till Västerås.

19.00 – 19.24 Improradioteatern med Tåmas Persson. 3 advent. Maud von Schneider från Östermalm ringer till restaurangen Ulla Vinblad som serverar julbord och vill absolut ha maten skickad till Rinkeby. Medverkande är Elisabeth och Tåmas och Viktor.

Onsdag den 7 december

13.45 – 14.45 78-timmen med Ola Rosengren. Ola spelar stenkakor (78-varvare) och berättar om musiken. Repris ifrån förra året.

17.00 – 18.00 Ronny B Goode Show. Musikprogram av Ronny Forslund från Radio Österåker. Han spelar vinylskivor från 50 och 60-talet. Ronny är intresserad av politik och kommenterar krigshändelserna i Ukraina.

19.00 – 22.00 Rock’n’roll slinga. Njut av flera timmar med musik ifrån 50- och 60 talet.

Torsdag den 8 december

14.00 – 14.35 Jag vänjer mig aldrig En podd av Gunnar Sandström. Denna gång har han bjudit in Fredrik Johnsson som är IT specialist. De samtalar om sociala medier, hur de fungerar och hur de påverkar oss.

Fredag den 9 december

06.45 – 06.55 Dumpen och Plumpen Dumpen och Plumpen är en radioteater för barn som är producerad av Klaas Vleugels och Jenny Löfvén. Serien handlar om en ekorre och en hare och deras äventyr. I detta avsnitt ger dom sig ut med ”Skogens bästa buss” och resans mål är Västerås!

16.00 – 17.00 Red Dirt Country Hour med Rolf Berglund Repris ifrån tisdagen. Jorden i Östra Oklahoma och Nordligaste Texas är röd och därför kallas countrymusik därifrån för Red Dirt Country. I programmet spelas musik från Texas, Oklahoma och Nashville men med inslag av Countrymusik från andra stater/länder. Synpunkter på programmet kan du mejla till reddirt@country4you.com. Låtlista för programmen hittar du här.

18.45 – 18.55 Dumpen och Plumpen Dumpen och Plumpen är en radioteater för barn som är producerad av Klaas Vleugels och Jenny Löfvén. Serien handlar om en ekorre och en hare och deras äventyr. Denna gången behöver djuren uppmuntra Bosse att ringa upp Topsy, kvinnan som han träffade på bussen.

19.00 – 20.30 Bertils musikmix med Bertil Söderlund, ett kärt återseende. På begäran av en lyssnare så sänder radion repriser av hans program. Dagens tema är ”Nationaliteter”.

Lördag den 3 december

12.45 – 13.20 Improradioteatern med Tåmas Persson. 3 advent. Maud von Schneider från Östermalm ringer till restaurangen Ulla Vinblad som serverar julbord och vill absolut ha maten skickad till Rinkeby. Medverkande är Elisabeth och Tåmas och Viktor.

13.45- 14.45 78-timmen med Ola Rosengren. I en timme spelar Ola Rosengren från sin 78-varvare och berättar om musiken på den tiden inspelningstekniken var i sin linda. Programmet produceras av Radio Sala.

15.00 – 16.00 Jazzbiten med Claes Tillander. Veckans program inleds med Just a Gigolo med Mainland Jazz Collective följt av Zoot Sims, Red Mitchell och Rune Gustafsson med In a sentimenal Mood. Eftersom vi är julmånaden blir det ett julbetonat program med t o m tre spår från Hannah Svenssons helt nya finstämda Snowflakes in December.

17.00 -18.00 Ronny B Goode Show. Musikprogram av Ronny Forslund från Radio Österåker. Han spelar vinylskivor från 50 och 60-talet. Ronny är intresserad av politik och kommenterar krigshändelserna i Ukraina.

Söndag den 4 december

10.00 – 13.00 Eben Ezer Kristet program på spanska med Jesus Hermandez.

12.00 – 12.05 Julkalender i adventstid. Följ med till en känd plats i Västerås och lär dig lite mer om den. Julkalendern återkommer varje söndag i december.

16.00 – 17.00 Jazzbiten med Claes Tillander. Veckans program inleds med Just a Gigolo med Mainland Jazz Collective följt av Zoot Sims, Red Mitchell och Rune Gustafsson med In a sentimenal Mood. Eftersom vi är julmånaden blir det ett julbetonat program med t o m tre spår från Hannah Svenssons helt nya finstämda Snowflakes in December.Repris ifrån igår.

17.00 – 17.36 Legenden om julrosen Marie Sundin läser denna berättelse av Selma Lagerlöf.

Måndag den 5 december

Musikslinga