Hoppa till innehåll

Red Dirt Country Hour tisdag 17:30 samt fredag kl 16.00

’Gamla’ Godingar

 • Jim Reeves är favorit bland många av de äldsta musikälskarna. Efter succén på europaturnén ’64. Ville Jim investera för framtiden och flög runt i mellanvästern och tittade på hus och egendomar och på vägen tillbaka till Nashville från Arkansas kom planet in i ett oväder och störtade, Jim blev 40 år.
 • Faith Hill kom ut med sin första countryplatta1993 och våren 1996 var hon uppvärmning till Tim McGraw i dennes  ”the Spontaneous Combustion Tour” . Men då gick det undan för redan i oktober gifte de sig och har nu tre döttrar, den förstfödda i mitten på ’97. När de gifte sig gav de varandra löftet att ’aldrig’ vara ifrån varann max tre dagar. Tim och Faith har de senaste 20 åren varit inblandade i TV-serier och filmer. Nu senast i serien ’1883’
 • Rosanne Cash är Johnny Cash förstfödda dotter och den av barna som har varit mest produktiv som artist, hon har släppt 14 studioinspelade album. Nu den här fredagen, den 24 maj, fyller hon 69 år.
 • Alan Jackson är en av de största. Han har fyllt 65. På grund av en nerv och muskelsjukdom (CMT) blir han alltmer ostadig och får allt svårare att hålla balansen. I låten ”Drive (for Daddy Gene)”, som han skrev något år efter att pappa Eugene gått bort, tänker han tillbaka när han och pappan fixade med båtar och bilar.
 • Waylon Jennings och Willie Nelson såg till att Luckenbach i Texas blev känt i hela USA. Byn var som en spökstad med knapp 500 innevånare när man plötsligt, 1970, lyckades få fram pengar till en Honky Tonk / Dansrestaurang. Dessutom lyckades man få dit några festivaler och band. Willie Nelson har varit där men Waylon har tydligen bara passerat och sjungit om den. Man försöker få Luckenbach att förbli likt en spökstad, med lanthandel, honkytonk och postkontor med stämpel.

Veckans Svenska artist

Vi har tidigare haft med Robin Winter men han är så produktiv så jag valde ha med ”Rather Go Back Home” som kom i mars. Han har hunnit med ytterligare en singel !!!. Robin är från Stockholm och efter att han 2019 varit i Nashville blev hans låtskriveri mer inriktad på country.

Bluegrass

Rhonda Vincent kallas för ’The Queen of Bluegrass’. Hon har gjort några intressanta covers som ”The City of New Orleans”. Hennes senaste singel är en cover på Olivia Newton-Johns ”Please Mr Please”.

”Just Let Me Know” är en av två singlar som The Grascals släppt i år

Spelar musik från bl a dessa album

 • Luke Combs – ‘Getting’ Old’  (2023)
 • Jenna Paulette‘The Girl I Was’’ (2023)
 • James Robert Webb – ‘James Robert Webb’  (2020)
 • Drake Milligan  – ‘Dallas / Fort Worth (2022).  Han kommer till Gröna Lund den 24 juli
 • Weldon Henson – ’Texas Made Honky Tonk’  (2018)
 • Mike Ryan‘Longcut’  (2022)
 • William Beckmann ‘Faded Memories’ (2022)
 • George Strait ‘Troubadour’  (2008)

Under den här veckan fyller:

 • Jewel, 50 år  
 • Rosanne Cash, 69 år
 • Tom T. Hall  –skulle fyllt- 88år
 • Hank Williams Jr, 75 år
 • Don Williams –skulle fyllt- 85 år

Nästa vecka så tänkte jag ta med låtar med Johnny Cash (ny låt), Willie Nelson, Clint Black, Gretchen Wilson Darius Rucker, Billy Ray Cyrus, John Denver, Alison Krauss och några till. Missa inte det.

Låtlistan för Red Dirt Country Hour: den 21/5 + 24/5: Red Dirt Country Hour – Västerås Närradio (fmiv.nu)

(RDCH nr 98 sänds vecka 2421 2024-05-21)/RB