Red Dirt Country tisdagar kl 17.30 och fredagar 16.00

I mitt radioprogram Red Dirt Country Hour som sänds över Närradion (FMIV) i Västerås, Sala och Hallsta Sura *) spelar jag kanske 55-60% musik från Texas och Oklahoma eller med artister därifrån. Dessutom har jag info och musik om någon countryartist släppt någon ny platta, om någon har en konsert i närheten eller om någon artists högtidsdag. Jag spelar då och då någon låt som toppat countrylistan i USA under de senaste 75 åren. Om någon önskar höra någon speciell countrylåt så kan ni önska den via reddirt@country4you.com – ska försöka uppfylla önskningen inom någon vecka.

Musiken i Oklahoma och Norra Texas kallas ibland för Red Dirt på grund av att jorden där är rödaktig.
Programmet kallas för Red Dirt Country Hour för att visa att merparten av musiken kommer från Texas/Oklahoma. Det förekommer naturligtvis låtar från ”övriga världen”.
Rolf Berglund har under hela sitt liv älskat musik och sedan 2010 grävt ner sig i countrymusiken som redaktör för nordens största Countrysite. Mejl till programmet är reddirt@country4you.com Programmet sänds från Västerås (FMIV – Vår Radio) på 93,7 på tisdagar kl 17.30 – 18.30 och med en repris på fredagar kl 16.00.
Över Sala Närradio på 97,0 kl 20:00 på tis och repris fre kl 16:00
*) RDCH sänds även över Närradion i Hallsta/Sura på 103,7MHz varannan vecka – jämna veckor kl 17:00 på tisdagar

Southern Rock (eller Country Rock) är den lite mer melodiösa rocken och man brukar plocka in band som Lynyrd Skynyrd, Eagles och Creedence i det facket.

I Nashville ökade under en period, musik som influerats av t ex Rap, RnB och HipHop. Det verkar ha avstannat och i viss mån har influenser från musiken från Texas ökat. Länk till låtlistan