Helgens radioprogram

Radion är åter uppe och vi sänder som vanligt. Här kan du se vilka program som finns under helgen.

13.00 – 13.26 Improradioteatern med Tåmas Persson. Tillsammans med sin ensemble improviserar han fram sanslöst roliga sketcher. Dagens show heter Dagens show heter ”Vetenskapsmän och politiker de kan ju inte så mycket här”. Föreställningen är inspelad på distans med hjälp av en app, därför är ljudkvalitén lite sämre än vanligt.

14.00 – 15.00 78-timmen med Ola Rosengren. I en timme spelar Ola Rosengren från sin 78-varvare och berättar om musiken på den tiden inspelningstekniken var i sin linda.

15:00 – 16.00 Jazzbiten Claes Tillander inleder detta progtram med Ellingtonbandets makalöst svängiga ”Diminuendo and Crescendo in Blue” med Paul Goncalves i ett minst sagt inspirerat solonummer om tjugosju näst intill osannolika korus i rad med sin tenorsax. Detta är jazzhistoria. Efter detta kommer Louis Armstrongs klassiker från 1928 ”West End Blues” med bl a Earl Hines’ berömda pianosolo som så många pianister älskat att inspireras av. Ovanpå detta Stan Getz o Chet Baker, Alice Babs, Charlie Norman o Putte Wickman, Harry Allen o Jan Lundgren, Joan Chamorro med Sant Andreu Jazz Band innan Laura Fygi avslutar dagens program med ”Almost like being in love” från en konsert på jazzklubben Ronnie Scotts i London.

16:00 – 17.00 Jonny B Goode Show. Musikprogram av Ronny Forslund från Radio Österåker. Han spelar vinylskivor från 50 och 60-talet.

17.00 – 18.00 Countrybox med Kenneth Friberg. Country, Bluegrass och lite Oldtime. Programmet produceras av Radio Sala.

Söndag den 6 juni

10.00 – 12.50 Eben Ezer Kristet program på spanska med Jesus Hermandez.

15.00 – 15.20 Fetischpodden Tåmas Persson och David Jatko är två män som båda identifierar sig som Fetischister, de har gjort en egen podd om ämnet. Dagens avsnitt heter ”Komma ut” del 2. I det här avsnittet fokuserar de på de ämnen som de berörde som hastigast i förra avsnittet: Mer konkreta tekniker för att komma ut, vad en bör tänka på och vilka sätt som är bra att berätta på – och hur en som anhörig kan få komma-ut-processen att gå så bra som möjligt.

16.00 – 17.00 Jazzbiten Claes Tillander inleder detta progtram med Ellingtonbandets makalöst svängiga ”Diminuendo and Crescendo in Blue” med Paul Goncalves i ett minst sagt inspirerat solonummer om tjugosju näst intill osannolika korus i rad med sin tenorsax. Detta är jazzhistoria. Efter detta kommer Louis Armstrongs klassiker från 1928 ”West End Blues” med bl a Earl Hines’ berömda pianosolo som så många pianister älskat att inspireras av. Ovanpå detta Stan Getz o Chet Baker, Alice Babs, Charlie Norman o Putte Wickman, Harry Allen o Jan Lundgren, Joan Chamorro med Sant Andreu Jazz Band innan Laura Fygi avslutar dagens program med ”Almost like being in love” från en konsert på jazzklubben Ronnie Scotts i London.

See also: