Helgens radioprogram

Helgen bjuder som vanligt på ett smörgårdsbord av radioprogramm. Det är bara att sätta igång apparaten, välja och vraka.

20.00 – 21.00 Huller om buller Ett musikprogram med, gitarristen ”Hank Hogg” och Klaas. Det här är programmet för dig som gillar att upptäcka musik och håll i dig – det blir tvära kast mellan olika musikstilar. Bland all musik spelar de låten Caffein Patrol med Speedy West & Jimmy Bryant. Här får du bekanta dig med ett ovanligt instrument: Pedal Steel. I det här programmet berättar Hank hur han fick sitt smeknamn. Vidare pratar de om musikminnet och berättar om Börg Lindgren och hans första musikaliska minne.

Lördag den 22 maj

13.00 – 13.26 Improradioteatern med Tåmas Persson. Tillsammans med sin ensemble improviserar han fram sanslöst roliga sketcher. Dagens show heter ”Morbror onkel”.

14.00 – 15.00 78-timmen med Ola Rosengren. I en timme spelar Ola Rosengren från sin 78-varvare och berättar om musiken på den tiden inspelningstekniken var i sin linda.

15:00 – 16.00 Jazzbiten Claes Tillander sänder sitt program nr 538. Det är till största delen en hyllning till musikern och artisten Svante Thuresson. I programmet får vi även lyssna till Charlie Parker och Joan Chamorro och hans svängigt ungdomliga Sant Andreu Jazz Band från Barcelona.

16:00 – 17.00 Jonny B Goode Show. Musikprogram av Ronny Forslund från Radio Österåker. Han spelar vinylskivor från 50 och 60-talet.

17.00 – 18.00 Joe Allan’s Rockabilly Natch. Ett musikprogram som produceras av Hallsta Sura närradio. Det här är en repris ifrån motsvarande period förra året.

18.00 – 19.00 Countrybox med Kenneth Friberg. Country, Bluegrass och lite Oldtime. Programmet produceras av Radio Sala.

Söndag den 23 maj

10.00 – 12.50 Eben Ezer Kristet program på spanska med Jesus Hermandez.

15.00 – 15.20 Fetischpodden Tåmas Persson och David Jatko är två män som båda identifierar sig som Fetischister, de har gjort en egen podd om ämnet. Dagens avsnitt heter ”Komma ut” och handlar om att komma ut och vara öppen. Men fetischister kan ha andra förutsättningar än andra grupper. Varför vill en komma ut, hur gör en? Vi avslutar med allmänna tips – vad bör en tänka på.

16.00 – 17.00 Jazzbiten Claes Tillander sänder sitt program nr 538. Det är till största delen en hyllning till musikern och artisten Svante Thuresson. I programmet får vi även lyssna till Charlie Parker och Joan Chamorro och hans svängigt ungdomliga Sant Andreu Jazz Band från Barcelona.

20.00 – 21.00 Huller om buller Ett musikprogram med, gitarristen ”Hank Hogg” och Klaas. Det här är programmet för dig som gillar att upptäcka musik och håll i dig – det blir tvära kast mellan olika musikstilar. Bland all musik spelar de låten Caffein Patrol med Speedy West & Jimmy Bryant. Här får du bekanta dig med ett ovanligt instrument: Pedal Steel. I det här programmet berättar Hank hur han fick sitt smeknamn. Vidare pratar de om musikminnet och berättar om Börg Lindgren och hans första musikaliska minne.