Trevlig helg!

Vår radio sänder för fullt! Här kommer ett litet smakprov av vad helgen har att bjuda på. För att komma till webbradion högerklicka här och öppna en ny flik.

Fredag den 13 maj

6.45 – 06.55 Dumpen och Plumpen Dumpen och Plumpen är en radioteater för barn som är producerad av Klaas Vleugels och Jenny Löfvén. Serien handlar om en ekorre och en hare och deras äventyr i den stora skogen. Dagen har kommit då djuren ska ge sig iväg på den spännande resan till Amerika där dom ska medverka i en cirkusföreställning.

18.45 – 18.55 Dumpen och Plumpen Dumpen och Plumpen är en radioteater för barn som är producerad av Klaas Vleugels och Jenny Löfvén. Serien handlar om en ekorre och en hare och deras äventyr i den stora skogen. Dagen har kommit då djuren ska ge sig iväg på den spännande resan till Amerika där dom ska medverka i en cirkusföreställning.

20.00 – 21.00 Huller om buller Ett musikprogram med, gitarristen ”Hank Hogg” och Klaas. Det här är programmet för dig som gillar att upptäcka musik som sällan spelas någon annanstans. Idag pratar de om begreppet ”cover”. I programmet får du höra olika låtar – fast spelade av helt andra artister än låten är förknippad med. På bilden Ella Fitzgerald och gruppen Leningrad Cowboys – artister som båda gjorde covers på låtar välbekanta låtar. Repris på söndag kl 20.00

Lördag den 14 maj

13.00 – 13.26 Improradioteatern med Tåmas Persson. Tillsammans med sin ensemble improviserar han fram sanslöst roliga sketcher. Dagens show heter ”…R.I.P in peace”

14.00 – 15.00 78-timmen med Ola Rosengren. I en timme spelar Ola Rosengren från sin 78-varvare och berättar om musiken på den tiden inspelningstekniken var i sin linda.

15:00 – 16.00 Jazzbiten Claes Tillander sänder sitt program nr 537 som bland annat innehåller musik av Charlie Norman och Laura Fygi.

16:00 – 17.00 Jonny B Goode Show. Musikprogram av Ronny Forslund från Radio Österåker. Han spelar vinylskivor från 50 och 60-talet.

17.00 – 18.00 Joe Allan’s Rockabilly Natch. Ett musikprogram som produceras av Hallsta Sura närradio. Det här är en repris ifrån motsvarande period förra året.

18.00 – 19.00 Countrybox med Kenneth Friberg. Country, Bluegrass och lite Oldtime. Programmet produceras av Radio Sala.

Söndag den 15 maj

10.00 – 12.50 Eben Ezer Kristet program på spanska med Jesus Hermandez.

15.00 – 15.20 Fetischpodden Tåmas Persson och David Jatko är två män som båda identifierar sig som Fetischister, de har gjort en egen podd om ämnet. Dagens avsnitt heter ”Komma ut” och handlar om att komma ut och vara öppen. Men fetischister kan ha andra förutsättningar än andra grupper. Varför vill en komma ut, hur gör en? Vi avslutar med allmänna tips – vad bör en tänka på.

16.00 – 17.00 Jazzbiten Claes Tillander sänder sitt program nr 537 som bland annat innehåller musik av Charlie Norman och Laura Fygi.

20.00 – 21.00 Huller om buller Ett musikprogram med, gitarristen ”Hank Hogg” och Klaas. Det här är programmet för dig som gillar att upptäcka musik som sällan spelas någon annanstans. Idag pratar de om begreppet ”cover”. I programmet får du höra olika låtar – fast spelade av helt andra artister än låten är förknippad med. På bilden Ella Fitzgerald och gruppen Leningrad Cowboys – artister som båda gjorde covers på låtar välbekanta låtar.