Jazzbiten lördag kl 15.00 – 16.00!

Nu är det tid för sista Jazzbiten på före sommaruppehållet till slutet på augusti.

I detta Jazzbiten nr 509 minns och hyllar Claes Tillander under programmets första trettio minuter en av Sveriges absolut finaste och genomtrevligaste jazzmusiker ur den äldre generationen, tenorsaxofonisten Erik Norström, som för en kort tid sedan tyvärr lämnade oss och det jordiska livet efter en tragisk olyckshändelse. Claes låter både Erik själv och flera av hans jazzkollegor höras i ett antal olika underbara inspelningar från skilda perioder.

Andra hälften av programmet får några andra nära musikervänner till Claes önska oss alla en skön och härlig sommar genom några förhoppningsvis av er kära jazzvänner väl mottagna och uppskattade jazzklassiker.

Befinner ni är utanför Västerås kan ni alltid lyssna i webbradion på www.fmiv.nu. Smaklig spis och Glad Sommar till er alla jazzvänner var än ni finns på vårt klot!

Repriser: söndag kl 16, tisdag och torsdag kl 11.30, lördag kl 15.

Bilderna: Erik Norström, Jan Allan, Ulf Johansson Werre, dagens CDer

01 Erik Norström (2)

Jan Allan och Norrbotten big band spelade på lördagskvällen på Kulturens hus.

03 Ulf Johansson Werre red 04 Jazz 509red

Publicerad i Okategoriserade