Fokus Västerås – om välfärden, söndag kl 18.00 – 19.00

Vilken välfärd vill vi har i framtiden? Björn Karlström har inviterat två representanter från fackförbundet Kommunal i studion. Välfärden har redan idag stora problem. Man behöver rekrytera 130.000 nya välfärdsarbetare för att möte behovet hos en åldrande befolkning. Men arbetsvillkoren och lönen är inte attraktiv för de unga som söker sig till andra jobb.
 
Hur ska man organisera välfärden i framtiden? Idag är välfärdsarbetarna styrda av tid på grund av upphandlingskravet. Det verkar inte rimligt för de som arbetar i verksamheten då det ju egentligen är brukarnas behov som borde styra arbetet. I Sundsvall jobbar man med framgång efter en annan modell.
 
Repriser: måndag kl 10 och torsdag kl 20.
 
Inom kort kan du lyssna till programmet som poddcast när du har tid på vårt Mixcloudkonto: https://www.mixcloud.com/Vår_Radio_Västerås/.
P1000057red
Publicerad i Okategoriserade